FJRijders.net - Gebruikersvoorwaarden

Forumregels
Onderstaande regels zijn samengesteld door de forumbeheerders van FJRijders.net, de regels gelden voor iedereen die gebruik maakt van dit forum. Onderstaande regels zijn samengesteld om het forum leuk te houden voor alle leden en bezoekers.


HUISHOUDELIJK REGLEMENT
Door het bezoeken van “FJRijders.net” (hierna genoemd “wij”, “ons”, “onze”, “FJRijders.net”, “https://www.fjrijders.net/forum”), ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met deze voorwaarden, bezoek of gebruik “FJRijders.net” dan niet langer. We hebben het recht om de voorwaarden op ieder moment te wijzigen en zullen ons best doen om je hiervan tijdig op de hoogte te brengen, het is echter aan te raden om zelf de voorwaarden regelmatig te controleren op wijzigingen. Ga je niet akkoord met deze wijzigingen, maak dan niet langer gebruik van “FJRijders.net”. Blijf je gebruik maken van “FJRijders.net”, dan ga je automatisch akkoord met de wijzigingen en of toevoegingen.
Wijzigingen in ons Privacybeleid zullen steeds en onmiddellijk worden gemeld op het forum.

Dit forum draait op phpBB. phpBB is een bulletinboard oplossing die is uitgebracht onder de “GNU General Public License v2” (hierna “GPL”) en kan gedownload worden via www.phpbb.com en via de Nederlandstalige website www.phpbb.nl. De phpBB-software maakt internet gebaseerde discussies mogelijk. phpBB Limited is niet verantwoordelijk voor wat wordt toegestaan of juist geweigerd als toelaatbare inhoud en/of gedrag. Meer informatie over phpBB kun je vinden op https://www.phpbb.com/ of de Nederlandstalige website www.phpbb.nl.

U gaat ermee akkoord geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, seksueel geörienteerde of anderzijds verwerpelijke berichten te plaatsen, die van toepassing zijnde regels en/of wetten schenden die gelden voor jouw land, het land waar “FJRijders.net” is gehost of de internationale wetgeving. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat u onmiddellijk en permanent wordt geband van deelname aan dit forum, en uw serviceprovider kan geïnformeerd worden. Het IP-adres van alle berichten wordt opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen waarborgen. U gaat akkoord dat “FJRijders.net” het recht hebben om onderwerpen te verwijderen, bewerken, verplaatsen of sluiten wanneer zij dit nodig vinden. Als gebruiker gaat u ermee akkoord dat de informatie die u bij ons invoert samen met het gebruikte IP-adres wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zónder je toestemming, kan “FJRijders.net” nóch phpBB verantwoordelijk worden gehouden voor een hackpoging die ertoe kan leiden dat de gegevens vrijkomen. Voor informatie over hoe er met je gegevens wordt omgegaan verwijzen we naar ons Privacybeleid.
Een link naar dit Privacybeleid staat onderaan de Forumindex.

HOE KAN IK ME REGISTREREN OP HET FJRIJDERS-FORUM
Na het doornemen van de Algemene Voorwaarden, onderstaande Registratie Voorwaarden, het Forumreglement, de Huishoudelijke Regels, de Bestuursstructuur & informatief het Toerreglement, moet men deze voorwaarden onderstaand accepteren!

Registratie Voorwaarden
Vul de verplichte velden in. Overige velden kunnen in ‘Profiel’ naar eigen beslissing ingevuld worden.
Kies een paswoord en bevestig je paswoord en vul tevens de bevestigingscode in.
LET OP: deze laatste is hoofdlettergevoelig.
Pas de voorkeuren aan naar eigen wensen en klik dan op verzenden.
Je aanvraag tot registratie wordt nu verwerkt door een van de admins. Wanneer de aanvraag niet voldoet aan de bovenstaande eisen, zal U een mail ontvangen waarin gevraagd wordt dit alsnog te doen en zal de account geactiveerd worden met een beperkte duur van 14 dagen. Indien U na deze tijd nog steeds niet voldoet, zal de account onherroepelijk worden verwijderd.
Er wordt een bevestigingsmail verstuurd naar het opgegeven mailadres. In deze mail zal u een link vinden die men dient aan te klikken om uw account te activeren. Wanneer men dit heeft gedaan kan men zich inloggen en deelnemen aan het FJRijders forum. De registratieprocedure is nu vervolledigd.

Ongebruikte en verboden gebruikers:
Moderators hebben het recht om volgende accounts te wissen:
- Gebruikers die een ontoepasselijke www adressen in hun profiel staan hebben.
- Gebruikers die te vaak de regels overtreden.
- Gebruikers die zonder toelating andere niet toepasselijke sites promoten.
- Gebruikers die meerdere accounts gebruiken.


FORUMREGLEMENT
I. Algemeen
I.a. Waarvoor en voor wie is het forum bedoeld?

FJRijders is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden, de website handelt vooral over de YAMAHA FJR 1300 als motor, maar ook algemene motorproblemen en motortoebehoren komen aan bod.

I.b. Waarom zijn er forumregels?
Het forum is voor geregistreerde gebruikers , iedereen kan er berichten lezen of zelf berichten plaatsen.
Om de website ‘leefbaar’ te houden voor iedereen zijn er net als in het echte leven ‘leefregels’ nodig waar iedereen zich dient aan te houden.
Daarbij kunnen de eigenaars van deze website verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele illegale inhoud van de site.
Deze regels zijn niet bedoeld om iedereen voortdurend te berispen, maar om iedere bezoeker op een zo goed mogelijke manier te helpen.

II. Wat moet en wat kan niet?
II.a. Is er censuur op dit forum? verwijderen van berichten, bannen van gebruikers?

Iedereen mag zeggen wat hij wil, zolang dit op een deftige manier en met respect voor de andere gebruikers gebeurt, directe verwijzingen naar illegale praktijken zijn niet toegelaten, Berichten die hier niet aan voldoen zullen gesloten en/of verwijderd worden. Een gebruiker die zich moedwillig niet houdt aan de regels, kan gewaarschuwd worden door een moderator of admin. Als aan deze waarschuwingen geen gevolg gegeven wordt, kan de gebruiker gebannen worden. (Tijdelijk of definitief)

II.b. Wat moet ik doen als ik een post vind die niet kan?
Het wijzen op een van de forumregels kan, maar gebeurt best door een moderator of door de admin.
Indien je een opmerking geeft aan een ander lid, doe dit dan op een beleefde manier.

II.c. Wat is er niet toegestaan?
II.c.1. Dubbelposten (bumping of topic kicking) en crossposten!

Dubbelposten is het reageren op het eigen bericht omdat het weer bovenaan de lijst zou staan en aandacht zou krijgen, dubbelposten of kicken is niet toegelaten binnen de 24 uren, daarna mag je een RE doen op je eigen bericht; crossposten is hetzelfde bericht in verschillende fora plaatsen. Ben je iets vergeten of wil je iets wijzigen in je geplaatst bericht, dan kan dit met de knop ‘Bewerk’. Post zeker geen meerdere malen hetzelfde bericht!

II.c.2. Uitlokken van flamewars!
Beledigingen, racistische uitspraken, pornografisch materiaal zijn ten alle tijden verboden.
Bij het overschrijden van deze grenzen zullen de moderatoren ingrijpen en de topic sluiten of verwijderen.

II.c.3. Topics kapen!
Met het kapen van een topic wordt bedoeld het stellen van een vraag over een soortgelijk maar niet identiek onderwerp in een discussie, die door een ander begonnen is. Dit wordt als onbeleefd beschouwd en het is dan ook de bedoeling voor een nieuw onderwerp een eigen discussie te openen, zelfs al is dit verwant aan een lopende discussie. Wijzigen van onderwerp, zelfs indien gerelateerd, kan ook als topic kapen of topic vervuilen worden beschouwd.

II.c.4. Spam!
Ongeoorloofde reclame voor eigen site of onderneming zonder toelating van de beheerders van deze website.

II.c.5. Overmatig gebruik van de ‘Citeer’-functie!
Het overmatig gebruik van de ‘Citeer’-functie leidt tot een onoverzichtelijke topic. Gebruik deze functie enkel wanneer het nodig is (bvb. Een bericht die op een vorige pagina van de topic is verschenen waar je nog wil op antwoorden, een specifiek gedeelte van een posting waar je op antwoord...) en beperk dit tot de nodige informatie uit het bericht dat je Citeert.

II.d. Formulering bericht en onderwerp/titel!
Gebruik een duidelijke titel. Zet in je titel een omschrijving van wat de inhoud van je topic is, enkele weken later weet niemand nog waarover dat onderwerp gaat, probeer in enkele kernwoorden de inhoud van je bericht of je probleem te omschrijven.

II.e. Plaats berichten in het juiste subforum!
Let er altijd op dat u uw bericht of vraag in het juiste subforum plaatst.
De verschillende fora zijn duidelijk genoeg van omschrijving, indien U geen geschikt forum vindt voor uw vraag, plaats deze dan in het forum Off-Topic. Een moderator kan een bericht indien nodig altijd verplaatsen, al dan niet op verzoek.

III Technische mogelijkheden
III.a. Wat zijn Mededelingen?

Mededelingen bevatten belangrijke (tijdelijke) informatie, die u zo snel mogelijk zou moeten lezen. Mededelingen verschijnen bovenaan elke pagina in het forum waar ze zijn gepost. Alleen moderators en administrators kunnen mededelingen posten op het forum.

III.b. Wat zijn Sticky discussies?
Sticky discussies verschijnen bovenaan het forum, direct onder de mededelingen en enkel op de eerste bladzijde. Dit zijn belangrijke berichten die permanent geldig zijn.
Alleen moderators en admins kunnen stickies plaatsen.

III.c. Wat zijn Gesloten discussies?
Gesloten discussies zijn vergrendeld door een forum moderator of administrator. U kunt niet (meer) antwoorden op gesloten discussies en elke peiling die zo een discussie bevat is automatisch beëindigd. Discussies kunnen om verschillende redenen gesloten worden of zijn.

IIII Clubleden-sectie
IIII.a. Wat/Waar/Voor wie?
Voor betalende leden (lees= Clubleden), zijn enkele extra sub-fora aanwezig. Deze sub-fora zijn enkel zichtbaar voor: Beheerders – Moderators & Clubleden.

IIII.b. forum “Moviestudio”?
In dit gedeelte worden filmpjes geplaatst die enkel door Clubleden kunnen en mogen bekeken worden.
De auteur(s) van deze filmpjes heeft (hebben) deze gemaakt in opdracht van - EN met medewerking van FJRijders.
Het is volgens hem/haar/hen dan ook expliciet niet toegestaan om deze filmpjes te delen op sociale media en/of de YouTube-link ervan te delen/verspreiden, dit om ieders privacy buiten het PortaalForum te respecteren!
Merk op dat sommige van deze filmpjes een copyright kunnen dragen waarbij de auteur toestemming moet geven voor elke kopie, reproductie, verspreiding, ... , anders dan het origineel en anders dan de locatie op dit forum!


*Gebruik de wijzig knop bij je bericht om iets in je bericht te wijzigen, gebruik niet nog een post om je fout te verbeteren.
*Foto posten mag maar niet te groot. MAX 800/800
*Banner in onderschrift is toegelaten maar hou hem op een max width van 800
*Leden van de raad van beheer hebben een persoonlijke avatar boots die niet na.

Het Bestuur behoud zich het recht om zonder voorafgaandelijke verwittiging wijzigingen aan te brengen in het forum- en innerlijke reglement.

Forum weetjes
De forum weetjes zijn er om bepaalde dingen uit te leggen zodat het forum netjes in orde blijft.
1. Onder je tekstvak staan opties, BBCode is voor citeer, url, enz dus zet deze niet uit als u een bbcode wil gebruiken.
2. Met de Zoekknop kan je topics snel terug vinden.
3. Met de foto uploadpagina kan je een foto opladen en posten op het forum.
4. Met de FAQ kun je vragen over het forum opzoeken


TOERRIT REGLEMENT
1. Enkel leden bedoeld onder punt 1 rubriek lidmaatschap worden gratis toegelaten tot de rondritten. De LIDKAART - die men ontvangt na betaling van het lidgeld – is het bewijs van toetreding .
Eigenaars van een FJR die nog geen clublid zijn, betalen € 5,00 voor deelname aan een rondrit. Alle andere deelnemers worden enkel toegelaten mits zij vergezeld zijn van een geregistreerde FJRijder. Echter limiteren wij deze genodigden tot maximaal twee motorrijders per geregistreerd clublid. Deze deelnemers betalen € 8,00 voor de rondrit.
2. Ieder lid rijdt op eigen verantwoordelijkheid en moet een wettelijk motorrijbewijs bezitten.
3. Iedere motor moet in goede staat van onderhoud en conform zijn aan de wet. Iedere motor dient volgens de wettelijke vereisten verzekerd te zijn (BA-verzekering).
4. Het verkeersreglement is heilig en blijft altijd van kracht (het dragen van de bij wet voorgeschreven beschermende kledij is bijgevolg altijd verplicht ).
5. Het afsluiten van straten, kruispunten e.d. is ten strengste verboden. Enkel de bevoegde WEGKAPITEINS die de nodige wettelijke uitrusting in hun bezit hebben, mogen dit doen. Het is tevens verboden aanwijzingen i.v.m. het verkeer te geven.
6. Onervaren / beginnende rijd(st)ers, worden aangeraden vooraan in de groep te rijden teneinde onveilige situaties te vermijden.
7. In groep moet men tijdig richtingsveranderingen of andere reglementaire verkeersaanwijzingen signaleren in navolging van de voorop rijdende deelnemer(ster) of leider van de groep. Iedere deelnemer(ster) moet stoppen wanneer hij merkt dat de achterliggende deelnemers niet meer volgen (vb. lekke band, te hoge snelheid van de groep, panne, kruispunt, verkeerslichten, …).
8. Het inhalen tijdens het rijden in groep is verboden. Het is verplicht « in verband » te rijden tijdens de rondritten waar het mogelijk is.
9. Het inhaalverbod en het in verband rijden gelden niet voor de wegkapiteins welke aangeduid worden door het Bestuur.
10. Elke deelnemer volgt de richtlijnen die hem door de wegkapiteins gegeven worden.
11. Onverantwoord weggedrag (slalom rijden, bruusk remmen, te hoge snelheid, hinderen van mededeelnemers) moet ten allen tijde vermeden worden en kan, bij herhaling en na waarschuwing door de verantwoordelijken, leiden tot sancties.
12. Het nuttigen van alcoholische dranken tijdens, voor of na de rondrit wordt best beperkt. Storend gedrag n.a.v. alcoholmisbruik kan leiden tot sancties.
13. Oorlogs- en andere provocerende kentekens zijn verboden tijdens clubactiviteiten.
14. Hoger vermeld reglement is ook van toepassing op alle bijrijders.
15. De toerritten zullen stipt aanvangen op het afgesproken uur, wie dus op voorhand iets wil eten moet de nodige voorzorgen nemen.
16. Voor een goed verloop van iedere rondrit : voor het vertrek benzinetank vol.
17. De voorrijder is verantwoordelijk voor zijn groep. In die functie kan hij ten allen tijde ingrijpen wanneer één of meerdere groepsleden zich misdragen. (overmatig drankgebruik, gevaarlijk rijgedrag, enz…) Deelnemers die zich niet schikken naar de richtlijnen van de voorrijder kunnen zich aan sancties verwachten.
18. Het bestuur, de inrichters, de voorrijder en de wegkapiteins kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen. Dit heeft u als clublid afgetekend op uw inschrijvingsformulier. Als deelnemer niet-clublid dient u voor vertrek van de desbetreffende rit het "rittenblad" te handtekenen


RAAD VAN BESTUUR
A. Doel:
- Een goede werking van de FJRIJDERS. garanderen.
- informatie, advies, ritten en manifestaties te organiseren inzake de motorfiets Yamaha FJR

B. De vereniging tracht haar doel onder meer te bereiken door :
- zich als officiële Yamaha-club te profileren
- manifestaties en ritten te organiseren
- leden en kandidaat-leden op de hoogte houden via Forum
- adviezen en informatie te verstrekken inzake de Yamaha FJR , accessoires, kledij en andere motorfiets gerelateerde onderwerpen.

BESTUUR
1. Omschrijving « Bestuursmedewerker «
Een bestuursmedewerker is lid van het bestuur. Zijn taak wordt duidelijk omschreven door het bestuur.
Bestuursmedewerkers worden verkozen voor een onbepaalde bestuurstermijn.
Bestuursmedewerkers kunnen ten allen tijde, mits geldige reden, worden ontslagen uit hun functie door een meerderheid der stemmen van het huidig bestuur.

2. Omschrijving « Invulling van bestuurstaken «
Het bestuur is als volgt samengesteld :
-Voorzitter : is het uithangbord van de club en onderhoudt de externe relaties. Hij zit de bestuursvergaderingen voor.
-Secretaris : hij zorgt voor de verslaggeving van de bestuursvergaderingen. Hij verzorgt de administratieve winkel van de club, zowel intern als extern. Hij houdt het clubarchief bij.
-Penningmeester : zorgt samen met zijn collega penningmeesters voor de goede financiële werking van de club. Houdt het kasboek bij en kan dit op iedere bestuursvergadering en op de ledenvergadering voorleggen.
-Webmaster/Admin : zorgt voor de toegankelijkheid, het onderhoud en de goede werking van de site en het forum. Lost op vraag van medebestuursleden en/of leden IT-problemen op.
-Kledijbeheerder : zorgt een 3-tal keer per jaar voor een gezamenlijke aankoop van clubkledij. Hij houdt de bestellingen bij en zorgt dat deze worden doorgegeven aan de leverancier. Hij zorgt er ook voor de bestelde kledij bij de leden terechtkomt.
-Materiaalmeester : zorgt voor het bijhouden en het onderhoud van het promotiemateriaal dat we in ons bezit hebben.
-Tour Verantwoordelijke : is het centrale aanspreekpunt voor alles wat betreft door het bestuur georganiseerde ritten. Zowel toerritten als ritten naar evenementen.
-Reisorganisator : verzorgt de voorbereidingen voor het jaarlijks georganiseerde FJRijders-weekend.

De FJRijders worden bestuurd door een bestuursploeg. Alle beslissingen worden in onderling overleg genomen. Bij onenigheid wordt er gestemd. De beslissing valt bij meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

3. Omschrijving “ Invulling van Bestuursmedewerker in huidig Bestuur”.
Elke bestuursmedewerker moet er ten allen tijde rekening mee houden dat hij op het forum steeds als bestuurslid aanzien wordt en dat bijgevolg ook zijn uitspraken voor rekening van het bestuur zullen aanzien worden. Daarom is het raadzaam om persoonlijke standpunten ook als dusdanig aan te kondigen en hierbij de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen.
Iedere bestuursmedewerker, en in het bijzonder de voorzitter, wordt aanzien als een uithangbord voor onze club. Het is dan ook noodzakelijk dat ieder bestuurslid zich onberispelijk gedraagt en steeds het belang van de club vooropstelt.
Iedere bestuursmedewerker doet steeds zijn uiterste best om de club te promoten.
Iedere bestuursmedewerker verbindt zich er toe om zo veel als mogelijk aanwezig te zijn op de bestuursvergaderingen en op de activiteiten georganiseerd door de club. Elke bestuursmedewerker rijdt bij aanvang van zijn bestuurstermijn met een YAMAHA FJR. Als hij tijdens zijn termijn verandert van type motorfiets, dan zal hij dat onmiddellijk ter kennis brengen aan het bestuur. Het bestuur zal dan het nodige doen om het betrokken bestuurslid zo snel mogelijk te vervangen. In afwachting van vervanging blijft het betrokken bestuurslid zijn functie uitoefenen.
Bestuursleden die door omstandigheden (ongeval, diefstal…) niet meer met een FJR rijden of die door omstandigheden niet meer met de motorfiets kunnen rijden, mogen als bestuurslid aanblijven.
Geschillen binnen de bestuursploeg worden besproken tijdens de bestuursvergaderingen en worden niet op het forum uitgevochten. Geschillen binnen het bestuur worden door het bestuur opgelost. Maatregelen worden genomen bij meerderheid van stemmen. De leden worden niet betrokken bij de geschillen, maar worden wel in kennis gesteld van de genomen beslissingen.


LIDMAATSCHAP ALS CLUBLID
1. Elke FJRijd(st)er kan mits betaling van het lidgeld lid worden van de CLUB .
2. Daarnaast kan het bestuur onder haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als lid tot de vereniging toelaten. Lid worden kan men het ganse jaar door mits betaling van het lidgeld. Deze bedraagt € 20.00 voor de rijder & € 10.00 voor duo indien deze aan de activiteiten over het jaar wenst deel te nemen.
3. Leden van de Raad van Bestuur betalen tijdens hun mandaat geen lidgeld.
4. Alle leden rijden in principe met een YAMAHA FJR. Leden die door omstandigheden (ongeval, diefstal…) niet meer met een FJR rijden of die door omstandigheden niet meer met een motorfiets kunnen rijden, kunnen een aanvraag doen aan het bestuur om toch hun lidmaatschap te blijven behouden. Het bestuur zal ieder geval afzonderlijk behandelen en beoordelen.
5. Prijzen voor Leden en eventuele kinderen:
a. BBQ: Voor kinderen t.e.m. 12 jaar hanteren we een aangepast prijs, namelijk 50 procent van de prijs voor volwassene.
b. Ledenvergadering: Kinderen kunnen we enkel toelaten op voorwaarde dat BEIDE ouders zich als clublid hebben ingeschreven OF dat betreffende kind mee is ingeschreven als clublid! Wanneer beide ouders als clublid zijn ingeschreven laten wij de kinderen t.e.m. 12 jaar gratis toe. Vanaf de leeftijd van 13 jaar wordt de menu in rekening gebracht en dit per kind! Partners die op de ledenvergadering meekomen MAAR niet zijn ingeschreven als clublid, dienen eveneens de volledige menu te betalen!


TUCHTMAATREGELEN
1. De gestelde tuchtmaatregelen zijn geldig voor alle clubleden, deelnemers aan clubactiviteiten en de leden van het Bestuur.
2. Bij ernstige inbreuken op het huishoudelijk reglement kunnen sancties volgen.
3. Het beslissingsrecht met betrekking tot het nemen van sancties ligt bij het voltallige Bestuur.
4. Volgende sancties zijn mogelijk en zijn na beslissing onmiddellijk van kracht :
a. uitsluiting uit de lopende activiteit (beslissing te nemen door de aanwezige bestuursleden) ;
b. uitsluiting clubactiviteiten voor één jaar ;
c. definitieve uitsluiting uit de FJRIJDERS CLUB/FORUM, Verbod tot verdere deelname aan de clubactiviteiten !